سبد خرید 0

هردقیقه مرگ یک نفر از مبتلایان به ایدز

محتوای جدول

سازمان ملل متحد در گزارش تازه‌ای اعلام کرد در سال ۲۰۲۳، حدود ۴۰ میلیون نفر به ویروس «اچ آی وی» آلوده بودند  و بیش از ۹ میلیون نفر نیز هیچ درمانی دریافت نکرده‌اند که هر دقیقه باعث مرگ یک نفر به دلیل بیماری‌های مرتبط با ایدز شده است.

 این داده‌ها نشان می‌دهد اگرچه پیشرفت‌هایی برای پایان دادن به همه گیری جهانی ایدز در حال انجام است و سرعت پیشرفت آن کاهش یافته اما همزمان بودجه برای مقابله با آن هم کاهش یافته و عفونت‌های جدید در چهار منطقه از جمله اروپای شرقی، آسیای مرکزی و آمریکای لاتین و مناطقی از خاورمیانه و شمال آفریقا در حال افزایش است.

بر اساس گزارش  UNAIDS، آژانس سازمان ملل متحد که رهبری تلاش جهانی برای پایان دادن به این بیماری را بر عهده دارد، در سال ۲۰۲۳ حدود ۶۳۰ هزار نفر بر اثر بیماری‌های مرتبط با ایدز جان خود را از دست دادند که کاهش قابل توجهی نسبت به ۲٫۱ میلیون مرگ در سال ۲۰۰۴ است.اما این رقم جدید بیش از ۲ برابر هدف تعیین شده برای سال ۲۰۲۵ یعنی کمتر از ۲۵۰ هزار مرگ است.

طبق این گزارش نسبت عفونت‌های جدید در سطح جهانی در جوامع به حاشیه رانده شده  و اقلیت هاکه با محرومیت و تبعیض روبرو هستند از ۴۵ درصد در سال ۲۰۱۰ میلادی به ۵۵ درصد در سال ۲۰۲۳ افزایش یافته است.

وینی بیانیما، مدیر اجرایی UNAIDS در این خصوص می‌گوید: رهبران جهان تعهد کردند که تا سال ۲۰۳۰ به پاندمی ایدز به عنوان یک تهدید برای سلامت عمومی پایان دهند. آنها تنها در صورتی می توانند به وعده خود عمل کنند که اطمینان حاصل کنند ابزارها، دانش و امکانات لازم برای واکنش و مقابله با اچ آی وی را در اختیار دارند.به عنوان بخشی از این تعهد، رهبران کشورهای جهان وعده داده‌اند تا سال ۲۰۲۵ تعداد عفونت‌های جدید اچ آی وی را به کمتر از ۳۷۰ هزار نفر در سال کاهش دهند اما این گزارش می‌گوید در سال ۲۰۲۳، عفونت‌های جدید با ۱٫۳ میلیون نفر، بیش از سه برابر بیشتر بوده است.

ولی مطابق این گزارش در سال گذشته از بین ۳۹٫۹ میلیون نفری که در سطح جهان با اچ آی وی زندگی می کردند، ۸۶ درصد از وضعیت خود مطلع بودند، ۷۷ درصد به درمان دسترسی داشتند و ویروس در ۷۲ درصد کنترل شده بود.

 سزار نونیز، مدیر دفتر UNAIDS نیویورک در یک کنفرانس خبری گفت در درمان اچ آی وی پیشرفت‌هایی حاصل شده و تزریق‌هایی که می‌توانند به مدت ۶ ماه در بدن باقی بمانند اما هزینه سالانه دو دُز آن ۴۰ هزار دلار است که برای همه افراد مبتلا به ویروس به جز ثروتمندترین‌ها غیرقابل دسترس است.

بازنویسی: دکتر پیمان پرچمی

apnews.com

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
ارسال به ایمیل
https://medotechacc.com/?p=12627