سبد خرید 0

شناسایی ۱۴۰۰ مورد جدید ابتلا به «آبله میمونی» ظرف یک هفته در آفریقا

محتوای جدول

مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آفریقا اعلام کرد که تقریبا ۱۴۰۰ مورد جدید ابتلا به «ام پاکس» (که قبلا آبله میمونی نامیده می شد) را ظرف یک هفته ثبت کرده است.

 جین کاسیا، مدیر کل مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آفریقا به خبرنگاران گفت که در مجموع از ابتدای سال جاری میلادی تقریبا ۱۹ هزار مورد ابتلا به این ویروس ثبت شده است. تاکنون ۵۴۱ نفر بر اثر این بیماری ویروسی جان خود را از دست داده‌اند.

کانون شیوع این بیماری در آفریقای مرکزی است. نوع جدید ویروس تحت عنوان «Clade I‌b» که اواخر سال ۲۰۲۳ در جمهوری دموکراتیک کنگو کشف شد، نسبت به انواع قبلی آن مسری‌تر است.

بنا بر اعلام وزارت بهداشت کنگو، تا به حال تعداد محدودی واکسن از بلژیک وژاپن دریافت کرده است و قرار است هفته آینده اولین محموله واکسن از آمریکا به این کشور تحویل داده خواهد شد.وزرات بهداشت این کشور اعلام کرده است برای کنترل این بیماری به حداقل سه میلیون دوز واکسن نیاز خواهد داشت که هزینه آن دست کم 600 میلیون دلار براورد می شود .

لازم به ذکراست سازمان جهانی بهداشت (WHO) دو هفته پیش کمیته اضطراری تشکیل داد و بالاترین سطح هشدار را اعلام کرد. با این حال، مقامات بهداشتی اروپا خطر شیوع این ویروس در اتحادیه اروپا را بسیار کم تخمین می‌زنند.

مارگارت هریس، سخنگوی سازمان جهانی بهداشت درباره تدابیر مبارزه با ویروس ام پاکس گفت: در حال حاضر واکسیناسیون انبوه و عمومی همه مردم پیشنهاد نمی‌شود. این  نکته کاربردی و مدیریتی خیلی مهمی است. باید واکسیناسیونِ هدفمند در مکان‌هایی که به ویروس آلوده شده‌اند، انجام شود.یکی از روش های هدفمند واکسیناسیون علیه این بیماری ویروسی به واکسیناسیون حلقه ای  Ringed Vaccination  معروف است.

ویروس ام‌ پاکس در درجه اول از طریق تماس نزدیک پوست منتقل می‌شود. معمولا تازمانی که بثورات مشخص بیماری وجود داشته باشند بیماران آلوده کننده دیگران درنظر گرفته می شونداین بیماری به دلیل مشاهده آن در میمون‌ها آبله میمونی نامیده می‌شد.

بازنویسی: دکتر پیمان پرچمی

who.int

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
ارسال به ایمیل
https://medotechacc.com/?p=12670