آزمایش اولین واکسن mRNA سرطان ریه در 7 کشور بر روی بیماران آغاز شده است. این واکسن که با نام BNT116 شناخته شده و توسط کارخانه تولید واکسن و مواد دارویی بیو-ان-تک BioNTech تولید میشود، برای درمان «سرطان سلول غیر کوچک ریه» (NSCLC)، رایجترین نوع سرطان ریه، طراحی شده است.
کارآزمایی بالینی فاز 1 اولین مطالعه BNT116 در انسان است و در 34 مرکز تحقیقاتی در 7 کشور از جمله بریتانیا، ایالات متحده، آلمان، مجارستان، لهستان، اسپانیا و ترکیه آغاز شده است.
به طور کلی، تقریباً 130 بیمار از مراحل اولیه قبل از عمل جراحی یا رادیوتراپی تا موارد بیماری پیشرفته یا سرطان عودکننده در این کارآزمایی گنجانده خواهند شد.
این واکسن از mRNA مشابه واکسنهای کووید-19 استفاده میکند و نشانگرهای توموری را از سرطان سلول غیر کوچک ریه به سیستم ایمنی ارائه میکند و بدن را برای مبارزه با سلولهای سرطانی که دارای این نشانگرها هستند، آماده میکند.
هدف این روش تقویت پاسخ ایمنی فرد، بدون آسیب رساندن به سلولهای سالم است که بر خلاف شیمی درمانی، فرآیند درمانی ایمن تری را ارائه میدهد.
بیماران این واکسن را هر هفته به مدت شش هفته متوالی و سپس هر سه هفته به مدت 54 هفته دریافت خواهندکرد. در حال حاضرتنها حدود 20 تا 30 درصد بیماران مبتلا به سرطان ریه در مرحله 4 با ایمونوتراپی زنده می مانند و با این درمان قصد این است که میزان بقا را بهبود یابد. به عبارتی این واکسن mRNA، افزون بر ایمونوتراپی، بتواند تقویت بیشتری در پاسخ به درمان و میزان بقای بیماران را موجب گردد. کارشناسان پتانسیل این واکسن برای نجات جان هزاران نفر را “پیشگامانه” توصیف میکنند.